Be, vista l’espectació que desperta les insignies que alguns de vosaltres mostreu a les vostres hermilles i de ben segur ,la majoria desconeix el seu veritable significat, aquí us deixo què signifiquen i d’on provenen.

A dia d’avui és evident que han deixat de significar quelcom més que uns colors i un dibuig més o menys llamatiu, pero si ens remontem als anys 60 i 70 veureu com portar segons quin senyal a l’hermilla podia ser motiu de detenció per part de la policia o entrar en conflictes entre altres grups «motards».

DFFL=Dope Forever, Forever Loaded. Siempre drogado siempre cargado, porta aixo a l’hermilla era i és una provocació (ee.uu).

13=és la lletra 13 de l’abecedari la M de Marihuana. Se li atribueig superstició al igual que al numero 69.

FTW=fuck the world, jodan al mundo.

hi ha altres insignies que son més perilloses en el seu sgnificat com per exemple:

* ITCOB= I toock care of busines, m’he ocupat del asumpta. Aixó pot significar qualsevol cosa pero sempre amb resultats negatius.

* DAGUELLO= sense pietat, qui la porta esta preparat per usar cualsevol metode per tenir la raó. Daguello és el titol d’una canço que cantava l’exercit mexicà al alamo.

FF =forever forever, aquestes sigles les podem trobar davant o darrera del nom d’un club, aixo significaria per exemple en els hell’s angels «sempre angels,angels per sempre».

1% aquesta potser és la més estesa i la menys coneguda, remonta als disturbis de holister de 1947, i es una forma de protesta per una afirmació feta per l’AMA (asotiaition motorcicle american) de que nomes un 1% del motoristes son uns gamberros, posant aquest simbol a l’hermilla donaven per entes que qui ho lloia era d’aquest 1%. Així portaba a considerar-se ell mateix un autentic biker o outlaw, aixo per la policia era especialment atraient i motiu de detenció.

MC= moto club

CC=choper club

La idea de portar simbologia nazi a les jaquetes sorgir dels pilots d’estats units d’avions bombarders que lluitaren a la segona guerra mundial, aquest simbols tenien valor de trofeu, indicaven el nombre d’avions derribats en combat, posteriorment aquestes jaquetes foren la peça ideal per anar amb moto, els simbols pintats en elles feien por a la gent i temien a quie les duien, aixo va ser perfecta per fer creixer el mite renegat en el mon de les motos.

RED WINGS=alas vermelles, invent de hell’s angels qui les porta ha fet alguna cosa per ells, aquestes ales ja no les porta ningú, pero eran de gran reconeixament a l’epoca.

BLUE WINGS= alas blaves, el seu significat no és més que haver tingut sexe amb una policia.

GOLD WINGS= alas dorades, el seu portador ha participat en una o mes baralles de bandes.

EIGHT BALL= la famosa bola de billar negre amb el numero 8, se suposa que qui la porta ha practicat sexe davant la resta del grup.

La gran majoria de les insignies han perdut el seu significat ara son purament estetiques.

* son insignies de hell’s angels .

espero que hagi sigut entretingut de llegir i que aporti alguna llum sobre la vida de la comunitat biker als anys 60.

blibliografia, historia i mito harley davidson, Oluf f. zierl, dieter rebmann.