Avui m’ha tocat passar la ITV a la meva moto, una Suzuki V-Strom 650. Potser molts de vosaltres ja l’ha passat a la moto, però per mi és la primera vegada. Abans d’explicar-vos com ha anat us comento que ara funciona com en un cotxe, la primera vegades des de la matriculació és als 4 anys i després cada dos. I això ho dic per què fins no fa gaire, la primera vegada era als cinc anys, i de fet, buscant per Internet he trobat llocs que encara diuen que és als cinc anys, i en molts fòrums la gent es feia la mateixa pregunta. Aquesta normativa es va publicar al BOE el juny del 2006 i per tant, a partir d’aquesta data va entrar en vigor. També hi ha el problema  en que molta gent no havia rebut la carta que envien dient que has de passar la ITV (suposo jo, que degut al canvi de normativa), però això no vol dir que no s’hagi de passar. O sigui que si ens paren i no tenim passada la ITV, no podem donar aquesta excusa, i els 150 € de multa cauran igualment. Podeu trobar tota la informació actualitzada o sol·licitar cita a prevencontrol.com

Ara si, us explico com ha anat en el meu cas. Primer comproven tot el que son llums: els intermitents del davant i del darrera; la llum de fre des de la maneta i des del pedal; llums de creuament (curtes) i llargues; llum de la matrícula; també el clàxon; i a més comproven els pneumàtics i número de bastidor que corresponguin amb la fitxa. Fins aquí és molt fàcil, i per sort no fan la prova de les suspensions com en els cotxes, que has de posar la roda sobre les plaques vibratòries.

A la segona part fan la comprovació de gasos de l’escapament, sense donar gas, i llavors una sonometria a 5.000 rpm. I per finalitzar, miren la potència de frenada tant del davant com del darrera. Aquí és l’únic lloc on algunes persones podrien tenir algun problema, ja que sempre has de fer servir el fre del darrera i per tant només pots aguantar la moto amb el peu esquerra. Col·loquem la roda del davant als rodillos, s’ha de frenar ben fort amb el peu per evitar que la moto es tiri endavant, i llavors frenar a poc a poc amb el de davant. Anar amb compte ja que el manillar es pot moure un xic si no tens la moto ben recta. Després toca la posar la roda del darrera als rodillos, frenant fort la roda del davant per què la moto no es mogui mentres a poc a poc anem apretant el fre del darrera. Superada aquesta prova tindrem la nova i flamant etiqueta de l’ITV enganxada a la nostra moto, previ pagament dels 20,24 € que ens costa passar-li la revisió.