Et poden multar per circular amb el teu casc modular obert?

Noticia extreta de la web Motoficas.

Efectivament, anar amb moto amb el teu casc modular obert pot ocasionar-se en una sanció econòmica i retirada de punts en el teu carnet si no compta amb l’homologació necessària.
Una de les fortaleses dels cascos modulars és la de poder abatre la mentonera, el que ens atorga un plus de comoditat i permet realitzar tasques quotidianes sense haver de despullar aquest element de seguretat. El problema arriba a l’hora de circular amb aquesta mentonera aixecada, i és que no tots els cascos modulars poden fer-ho; depèn de l’homologació amb la qual expliquin.
En la nostre secció de reportatges tenim amb un extens article on parlem dels cascos modulars, la seva homologació, avantatges, etcètera.
Tot sobre els Cascos Modulars
Allà trobaràs com llegir l’etiqueta del teu casc i saber perquè ús ha estat homologat. Si aquesta homologació no és preceptiva de poder usar-se com un casc obert / jet, aquesta implica la mateixa multa que si transitáramos sense ell. En aquest cas la sanció rondaria els 200 € i la retirada de 3 punts del carnet.

Segons la web Motofichas que se a posat en contacte amb l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil perquè ens informessin, i aquesta ha estat la resposta per part de La Capità Responsable de l’OPC Rocío Alonso Domínguez:
«El Reial Decret 1428/2003, de 21 de novembre pel qual s’aprova el Reglament General de Circulació, el qual estableix en el seu article 118» Els conductors i passatgers de motocicletes o motocicletes amb sidecar, de vehicles de tres rodes i quadricicles, de ciclomotors i de vehicles especials tipus quad, hauran d’utilitzar ‘adequadament’ cascos de protecció homologats o certificats segons la legislació vigent, quan circulin tant en vies urbanes com en interurbanes «.
El Reglament CEPE / ONU núm 22R05 sobre prescripcions uniformes, relatives a l’homologació de cascos de protecció per a conductors i passatgers de motocicletes i ciclomotors, annex a l’Acord de Ginebra de 20 de Març de 1958, relatiu a l’adopció de condicions uniformes d’homologació i reconeixement recíproc d’homologació per equips i peces de vehicles de motor (BOE núm. 300 de 15 de desembre de 1984).

La definició ‘adequadament’ haurà d’estar lligada a la seva homologació, amb la qual cosa s’han de tenir en compte les instruccions d’ús donades pel fabricant, ja que d’aquesta manera queda garantitzat un ús del casc a les mateixes condicions amb què va ser homologat.
Hi ha homologacions denominades Shell i Dot, únicament vàlides a Estats Units, i és aplicable a Espanya les següents homologacions europees (4):
1 – «J» o «JET». Casc homologat per a la circulació (sense protecció maxil·lar).
2 – «P» o integrals. Casc homologat per a la circulació (amb protecció maxil·lar integral).
3 – Cascos modulars homologats per a la circulació:
• «P» o integrals, amb protecció maxil·lar integral (sempre que estigui tancada la mentonera).
• «N / P» (No protectius, és a dir, amb protecció maxil·lar NO integral). La mentonera haurà d’anar tancada.
• «P / J», casc amb doble homologació, per a la circulació amb mentonera oberta o tancada.
Així que ja saps, si el teu casc no compta amb la preceptiva doble homologació ‘P / J’ no podràs circular amb ell amb la mentonera oberta.

Escrit per Rubén Pérez

0

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.